Україна та США поглиблять співпрацю в енергетиці

Тимчасово повірена у справах США Крістіна Квін привітала Ольгу Буславець з очоленням Міністерства енергетики та захисту довкілля. 

Під час онлайн-зустрічі посадовці обговорили стан реформ в українській енергетиці та домовились про поглиблення співпраці України та США у цій сфері. 

Під час розмови т.в.о. Міністра висловила вдячність за послідовну позицію Сполучених Штатів у підтримці України на шляху забезпечення власної енергетичної незалежності та регіону в цілому, що відображено у відповідному Законі США «Про протидію супротивникам Америки через санкції». 

Нині Мінекоенерго приділяє особливу увагу реалізації спільних проектів ДП «НАЕК «Енергоатом» та «Westinghouse» з диверсифікації постачання ядерного палива для українських АЕС, а також спільного з «Holtec International» будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. 

Ольга Буславець подякувала пані Квін за проекти міжнародної технічної допомоги в Україні, які, зокрема, реалізує Агентство США з міжнародного розвитку. Очільниця Мінекоенерго підкреслила, що пропонує поглибити діалог зі стратегічними партнерами й найближчим часом посилити співробітництво у сфері енергетики, що нині є одним з пріоритетів відносин України і США.