Бойові плавці ВМС ЗС України виконали поставлені завдання з бойової підготовки

Водолази-спецпризначенці протидиверсійного підрозділу ВМС ЗС України провели тренування під водою, в рамках бойової підготовки. Захід відбувся з метою набуття та закріплення професійних навичок серед бойових плавців.

Вимоги, які стоять перед протидеверсійним підрозділом національного флоту потребують постійного вдосконалення вмінь та посиленої спеціальної підготовки особового складу, адже на військових спецпризначенців покладається завдання з захисту акваторії, протидії диверсіям, тероризму і піратству, охорони військово-морських баз та ліквідації диверсійно-розвідувальних груп. Серед основних напрямків, що входять до бойової підготовки особового складу спецпідрозділу, є водолазна підготовка бойових плавців.

У ході чергового етапу водолазної підготовки водолази-спецпризначенці в акваторії Чорного моря, відпрацювали заняття з плавання і орієнтування під водою, що передбачало плавання зі зброєю і вантажем, прийоми і способи маскування бойових плавців та контроль дихання. Важливо відмітити, що під час занурень всі елементи заняття виконуються з суворим дотриманням заходів безпеки, в готовності до будь-яких нештатних ситуацій і з урахуванням можливого впливу специфічних фізичних та фізіологічних факторів.

Як зазначив командир підрозділу, особовий склад демонструє гарний рівень професійної підготовки та готовий до виконання завдань за призначенням.