ДП «Миколаївський Суднобудівний Завод» уклало угоду з ВМС ЗС України про виконання ремонту електрообладнання на десантному катері «Сватове»

Державне підприємство «Миколаївський Суднобудівний Завод» уклало додаткову угоду з ВМС ЗС України про виконання ремонту електрообладнання на десантному катері «Сватове».

Про це повідомляє Миколаїв – місто корабелів.

Згідно ремонтної відомості на катері «Сватове» будуть відновлені:

  • електричне обладнання механізмів корабля,
  • кабелі,
  • вимикачі
  • інші елементи електричної мережі, ходові вогні, трансформатори, розподільчі щити, ліхтарі освітлення, прожектори, акумулятори, протипожежна сигналізація тощо.

Завершення робіт планується до кінця другого кварталу.

До цього під час ремонту повністю відновлено конструкції корпусу та зовнішню общивку, відремонтовано систему головного двигуна, валопроводи, гвинто-стернову систему, якірно-швартовну систему, механізми десантної апарелі, електромеханічну частину тощо.

Десантний катер “Сватове”, пр. 1176, шифр “Акула”, призначений для транспортування та висадки особового складу морського десанту та підрозділів сил спеціального призначення. Катер має відкритий трюм і носову апарель. Висока маневреність забезпечується двома гребними гвинтами в роздільно-керованих поворотних насадках.

Це дозволяє успішно виконувати десантно-транспортні операції біля морського узбережжя, здійснювати вивантаження на необладнаний берег. Пристосований для перевезення завантаженої колісної та гусеничної техніки, яка самостійно виходить на берег по носовій апарелі, може буксирувати інші плавзасоби. Десантомісткість – середній танк або 20 десантників з легким озброєнням чи 50 тон вантажів.