(ВІДЕО) На миколаївському суднобудівному заводі «Океан» спустили на воду 2 баржі для судноплавної компанії «Eurobulk»

“У суботу «Океан» спустив на воду дві баржі, які виконали на замовлення голландської компанії Eurobulk. Ми їх заклали, виконали в строк. На цьому тижні ми плануємо з відправити за маршрутом Чорне море – Дунай в Роттердам.”, – розповів Василь Капацина в коментарі “НікВєсті”.Роботи по спуску суден тривали майже добу. Баржі були спущені на воду двома кранами, кожен вантажопідйомністю по 320 тонн.

– Для нас це великий успіх, це хороші великодні новини. Зараз ведеться підготовка барж до буксирування. Для нас було дуже важливо закінчити наш перший європейський контракт. Ми сподіваємося, що нам вдасться відновити репутацію заводу «Океан» як суднобудівного підприємства, – розповів Василь Капацина.

Про спуск суден  розповів очевидець, надавши відповідні фотографії.

Нагадаємо, 26 листопада 2019 року відбулась урочиста церемонія закладки першого судна.

20 вересня 2019 року були підписані контракти з голландською судноплавною компанією Eurobulk на будівництво двох суховантажних барж. Довжина кожної – 79 м, ширина 9.6 м, висота борту 3.5 м. Це практично повнокомплектні судна – замовник самостійно встановить тільки деякі системи електрообладнання. До березня 2020 року вони повинні бути готові. В Нідерланди їх доставлять за маршрутом Дунай-Майн-Рейн. Передача замовлень Eurobulk була намічена в Роттердамі на квітень.