Перша онлайн-зустріч в рамках підготовки плану дій Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»: фокус на екології та відновлюваній енергетиці

16 квітня 2020 р. Департамент інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів організував першу онлайн-зустріч в рамках підготовки пропозицій до нового плану дій з впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Ця зустріч була сфокусована на проблемних питаннях у сфері екології, відповідального споживання та відновлюваної енергетики, що можуть бути вирішені за допомогою інструментів відкритого урядування. Тематика обговорення формувалась в контексті низки Цілей сталого розвитку 2030: 7 (Доступна та чиста енергія), 12 (Відповідальне споживання та виробництво), 13 (Пом’якшення наслідків зміни клімату), 14 (Збереження морських ресурсів), 15 (Захист екосистем суші).

Учасники зустрічі обговорили проблемні питання у сфері екології, відповідального споживання і відновлюваної енергетики в контексті доступу до відповідної інформації, взаємодії громадськості та органів виконавчої влади, забезпечення прозорості та підзвітності діяльності органів виконавчої влади, використання технологій та інновацій для забезпечення прозорості та підзвітності.

До обговорення долучилися представники інститутів громадянського суспільства, зокрема міжнародного благодійного фонду «Екологія-Право-Людина», громадських організацій «Нова енергія», «Dixi Group», «Центр суспільних комунікацій», «Фундація «Відкрите суспільство», «Цифрова агенція е-Екологія», Агенції регіонального розвитку «Перспектива Стрийщини» та ін. Також участь взяли представники міжнародних організацій, зокрема Міжнародного фонду «Відродження», Програми розвитку ООН в Україні, Національного демократичного інституту.

Крім того, активними учасниками зустрічі були фахівці Мінекоенерго.

Наступним етапом буде обговорення можливих шляхів вирішення проблемних питань, озвучених учасниками заходу.

Крім того, плануються онлайн-обговорення за іншими тематиками.

Нагадуємо, пропозиції до нового плану дій можна подати онлайн, заповнивши форму: https://forms.gle/jCDkBu7a6uemdY2p7 .

Довідково

Партнерство «Відкритий Уряд» – це міжнародна Ініціатива, спрямована на об‘єднання зусиль урядів та громадянського суспільства для створення позитивних змін у житті громадян. У рамках реалізації Ініціативи уряди країн-учасниць спільно з громадянським суспільством розробляють та реалізують дворічні національні плани дій. Заходи планів дій мають бути спрямовані на забезпечення доступу до публічної інформації, посилення участі громадськості у прийнятті рішень, забезпечення підзвітності органів влади, розвиток технологій та інновацій для забезпечення прозорості та підзвітності.