ТОВ «Нафта-Трансшипмент» стало правовласником нафтогавані Херсонського нафтоперевалочного комплексу

Морський термінал – нафтогавань Херсонського нафтоперевалочного комплексу, що розташований в акваторії морського порту Херсон, отримав нового власника.

Так, наприкінці 2019 року замість ДП «Підприємство із забезпечення нафтопродуктами» правовласності набуло ТОВ«Варуна-Вест», яке 10 січня 2020 року змінило назву на ТОВ«Нафта-Трансшипмент». Наразі ведеться робота щодо включення даного портового оператора до Реєстру морських портів України.

«Відповідно до наданих документів та планів ТОВ «Нафта-Трансшипмент» з вантажообігу на 2020 рік, напрямок діяльностіна даному морському терміналі суттєво не зміниться та буде спрямований на зовнішньоекономічні відносини, зокрема на перевалку імпорту нафтопродуктів. Для розвитку морського порту Херсон достатньо важлива стабільна робота Херсонського нафтоперевалочного комплексу, адже цей термінал є унікальним в акваторії порту. Тож, сподіваємось на плідну співпрацюз новим портовим оператором, який зможе утримати вже встановлений рівень та не зупинятися на досягнутому», – прокоментував начальник Херсонської філії ДП «АМПУ» (Адміністрації Херсонського МП)  Володимир Гаращенко.

ДОВІДКОВО:

Будівництво нафтопереробного заводу в Херсоні почалося в 1935 році, ау 1938 році завод буловведено в експлуатацію. Нині операції з нафтоналивними вантажами ведуться у 8-ми морських портах України, серед яких і Херсон.

З 2014 року діяльність з перевалки нафтоналивної продукції в акваторії морського порту Херсон здійснювало державне підприємство «Підприємство із забезпечення нафтопродуктами», якому було передано в оперативне управління Херсонський нафтоперевалочний комплекс. Державне підприємство «СЕТАМ» (Агентства з розшуку та менеджменту активів) на електронному майданчику OpenMarket продало арештований Державною виконавчою службою Міністерства юстиції Херсонський нафтоперевалочний комплекс за 200 млн грн.