Водолазів-підривників у війську стало більше

У Центрі розмінування Командування Сил підтримки Збройних Сил України завершився курс підготовки фахівців за додатковою водолазною кваліфікацією «Водолаз-підривник».

Ще двом слухачам, які впродовж чотирьох тижнів проходили теоретичну і практичну підготовку, після успішного складання іспитів було присвоєно додаткову водолазну кваліфікацію «Водолаз-підривник» та вручено сертифікати.

–З 2013року на базі Центру розмінування близько 400 осіб пройшли навчання за спеціальністю «Водолаз». Частина з них здобула додаткову водолазну кваліфікацію «Водолаз-підривник», – розповів начальник Центру полковник Володимир Родіков. – Для якісної підготовки таких спеціалістів у Центрі розмінування створені всі необхідні умови. Маємо,зокрема,чудовий водолазний комплекс із сучасними класами та спеціальним озером, також окремо обладнано озеро для проведення практичних підводних підривних робіт, що дозволяє проводити водолазні спуски та імітувати в реальних умовах позаштатні ситуації, які можуть виникнути з водолазом під час інженерно-технічних, аварійно-рятувальних, пошукових та підривних робіт.

Для підготовки водолазів тут є і сучасна навчально-матеріальна база, і найголовніше – висококваліфіковані інструктори із солідним бойовим досвідом.