Маріупольский порт не закривають на карантин, підприємство працює у штатному режимі

Маріупольська філія державного підприємства «АМПУ» спростовує інформацію, щодо призупинення роботи та закриття на карантин Маріупольського морського порту.

Станом на 13 квітня 2020 року Маріупольський морський порт продовжує роботу з перевалки вантажів. Під обробкою знаходяться 2 судна, на підходах до порту ще 3 судна. В порту запроваджено всі необхідні заходи, щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, рекомендовані МОЗ України.

Одне судно – теплохід «Juliana» перебуває на карантині, у зв‘язку з виявленням у одного з членів екіпажу підвищеної температури.

Заходи, спрямовані на запобігання поширення коронавірусу, заздалегідь відпрацьовані фахівцями АМПУ, прикордонної служби, та Міністерства охорони здоров‘я та не впливають на роботу порту.

Нагадаємо, 10 квітня 2020 року в Маріупольський порт прибув теплохід «Juliana». Після відкриття кордону на судні відбулася зміна одного члену екіпажу. Вечері, вже після проходження всіх необхідних процедур, в тому числі і медичного огляду, у матроса, який прибув на заміну, піднялася температура.
Йому було проведено експрес-тест на COVID-19, який показав негативний результат. Матроса переміщено до лікарні міста та для більш точного діагностування у нього взято аналіз та відправлено до лабораторії для проведення дослідження на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Слід зазначити, що до прийняття вахти матрос перебував на території України.

До отримання результатів ПЛР-тестів всі вантажні роботи з судном «Juliana» призупинено, трап піднято, вихід на берег та підняття на судно заборонено. За попередньою інформацією матрос, якого було переведено до лікарні, почуває себе добре, його температура знаходиться у межах норми.