Контррозвідка затримала агента ФСБ за передачу секретної інформації про проект “український корвет”

Контррозвідка Служби безпеки України викрила спробу передачі російським спецслужбам інформації про технічні розробки суднобудівної галузі України.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Миколаївської області встановив контакт з представниками ФСБ РФ для передачі секретних даних за гроші. За завданням кураторів агент збирав таємну інформацію про діяльність одного з провідних підприємств кораблебудування.

Співробітники СБУ задокументували контакти фігуранта з представниками спецслужб РФ та затримали його на спробі передачі електронними каналами зібраних ним розвідувальних даних.

Зловмиснику готується повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 111 ККУ «Державна зрада». Тривають невідкладні слідчі дії.

За інформацією “Морських бізнес-новин України” мова йде про ДП “ДОСЛІДНО-ПРОЕКТНИЙ ЦЕНТР КОРАБЛЕБУДУВАННЯ” та “Миколаївська верф”, що входить до складу Смарт Холдингу Новинського.

Нагадаємо, головний корабель проекту “Український корвет” будувався (точніше зберігався в недобудованому виді) на ПАО “Чорноморський суднобудівний завод” (зараз “Миколаївська верф”). Проектна документація була загублена кілька років тому. Міністерство оборони України через суд намагається повернути документацію, про що ми вже писали раніше.

Зараз йде мова про те, щоб добудувати корвет на державному підприємстві “Миколаївський суднобудівний завод”, яке належить до “Укроборонпрому”.

[ngg src=”galleries” ids=”121″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]