Бердянський порт відвідали начальник Генштабу, Міністр оборони та командувач ВМС України.

18-го березня Бердянський порт під час спільної поїздки відвідали начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак, Міністр оборони України Андрій Таран та командувач військово-морських сил Ігор Воронченко.

Військові оглянули територію порту й ознайомились з його потужностями. Делегацію зустрічали заступник начальника Бердянської філії ДП «Адміністрація морських портів України» Віталій Бур’ян та керівник ДП «Бердянський морський торговельний порт» Олександр Трощенков.
Під час зустрічі обговорили питання безпеки на Азові та розміщення в Бердянську бази ВМС, перспективи створення якої розглядають вже тривалий час. ЇЇ головним завданням має бути – гарантія безпеки міста та регіону. Разом із тим, військова база не суперечитиме роботі торгового порту та не зменшить його потужностей – підкреслили на зустрічі.
В завершенні, Віталій Бур’ян та Олександр Трощенков подякували очільникам оборонних відомств за злагоджену співпрацю військових і портовиків та висловили надію на подальшу взаємодію.