З 17 березня будь-які візити до Міжнародної Морської Організації заборонено

Штабквартира Міжнародної Морської Організації (ІМО) закрита для відвідувачів та персоналу з 16 березня, включно, як запобіжний захід у зв’язку з вірусом COVID-19.

Це є наслідком рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) від 11 березня, що COVID-19 можна охарактеризувати як пандемію, і отримана інформація про те, що 4 березня 2020 року в будівлі IMOHQ працював перекладач короткострокової конференції у якого пізніше був діагностований COVID-19.

Повідомлено всіх осіб, які тісно контактували з цією особою, поки вони перебували в будівлі. Відповідно до рекомендованих урядом процедур, які приймають, деякі ділянки будівлі штабу ІМО проходять глибоке очищення під час періоду закриття. Решта будівлі буде дезінфікована у відповідних випадках.

Групові візити та інші зовнішні заходи в будівлі IMOHQ наразі скасовуються до 15 квітня включно. З вівторка, 17 березня, будь-які соціальні візити до будівлі IMOHQ не дозволяють.

Генеральний секретар ІМО та Вищий комітет управління Організації уважно стежать за ситуацією. Хоча будівля штаб-квартири закрита, більшість працівників ІМО працюють віддалено.