Фахівці Держгідрографії підвищують кваліфікацію за програмою «Сучасна морська і річкова гідрографія»

Десять фахівців Держгідрографії з 16 до 21 грудня проходять навчання за програмою «Сучасна морська і річкова гідрографія» у Національному університеті «Одеська морська академія».

Програма підготовки фахівців проводиться відповідно до рекомендацій Міжнародної гідрографічної організації. Курс включає фахові предмети та фундаментальні дисципліни з науки про гідрографію, а саме: ГІС-технології, багатопроменеві системи, батиметрію, позиціювання, картографування та океанографію. Також працівники Держгідрографії вивчають гідрографію річок, методи і засоби виявлення підводних об’єктів, навігаційно-гідрографічне забезпечення діяльності ВМС Збройних Сил України і Державної прикордонної служби України, а також програмне забезпечення для гідрографічних зйомок HYPACK.

Після закінчення навчання фахівці установи складуть екзамени за усіма модулями та отримають відповідний сертифікат про проходження навчання за програмою «Сучасна морська і річкова гідрографія».

Зазначимо, що Держгідрографія постійно підвищує кваліфікацію своїх працівників та організовує навчання, в тому числі у закордонних навчальних закладах.. Адже саме від професійних знань фахівців установи залежить безпека всього судноплавства в Україні.

Нагадаємо, державна установа «Держгідрографія» разом із Національним університетом «Одеська морська академія» 6 та 7 листопада провела семінар «HYPACK – Україна 2019». На ньому розглядались питання використання програмного забезпечення HYPACK для виконання гідрографічних зйомок, а саме: промірних робіт з використанням однопроменевих ехолотів, багатопроменевих ехолотів, днопоглиблювальних робіт, робіт з донними профілографами й обробки даних виконаних досліджень.