У морському порту Південний встановлено історичний рекорд вантажоперевалки

Порт Південний досяг найбільшого рекордного показника за 41 рік свого існування. За оперативними даними Адміністрації морських портів України, станом на 04 грудня2019 року оператори, що працюють у морському порту Південний, перевалили вже понад 49,2 млн тонн вантажів.

Попередній рекорд у 48 582 тис. тонн було зафіксовано за підсумками повних 12 місяців2015 року. Тоді Південний увійшов до ТОП-100 найбільших портів світу за обсягом загального вантажообігу за версією Американської асоціації портових адміністрацій (American Association of Port Authorities, AAPA), посівши 91 місце.
Південний — один з наймолодших і найбільш глибоководних портів України, заснований у 1978 році. Традиційно є лідером серед вітчизняних портів за обсягами вантажообігу. Розташований за 30 км від Одеси на західному березі Аджалицького лиману Чорного моря. Довжина причальної лінії — 5,9 км (30 причалів) з максимальними глибинами до 19 м. Основні напрямки перевезень – це країни Чорноморського та Середземноморського басейнів, Латинської Америки, США, Близького Сходу, Південно-Східної Азії.

051201