Портовики Одеси та Чорноморська звернулись до голови Уряду з вимогою звільнити голову АМПУ

Акція пройшла сьогодні вранці біля центрального входу в Одеський порт. Тут зібралося понад 100 чоловік.

Співробітники виступають проти політики Адміністрації морських портів України. Причин для мітингу багато. По-перше, штат масово скорочують. З 1200 робочих місць в Одеському порту планують залишити близько 600. Також державну охорону порту хочуть замінити на приватну, що протестуючі вважають незаконним.

Обурює портовиків і величезна різниця в зарплатах звичайних співробітників і членів АМПУ. За їхніми даними, глава руководительских складу ДП «Адміністрація морських портів України» отримує в місяць 320 тис. грн. Для порівняння, зарплата портовика Чорноморське становить близько 5 тисяч.

На протесті був присутній і сам глава АМПУ Райвис Вецкаганс. Саме проти його рішень вийшли мітингувати портовики.

Райвис Вецкаганс відповів на запитання присутніх і дав кілька обіцянок. Уточнив, що в подальшому хоче, навпаки, збільшити кількість робочих місць. Також сказав, що має намір налагодити зв’язок зі співробітниками, а для цього просить їх збільшити кількість представників профспілок на загальних зборах. Нібито інформація не доходить до працівників портів повністю і коректно.

Портовики заявили, що якщо Вецкаганс не сповнить дані їм обіцянки, вони звернуться до президента України Володимира Зеленського.

По закінченню акції підписали звернення до прем’єр-міністра України з вимогою розірвати трудовий контракт з главою АМПУ.

 

http://7kanal.com.ua/