На Раді порту обговорили нову редакцію Обов’язкових постанов по порту «Миколаїв»

З ініціативи адміністрації Миколаївського морського порту 27 листопада відбулось засідання Ради морського порту Миколаїв. Головними темами були обговорення концепції проєкту Корпоративної стратегії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» до 2025 року, а також питання щодо впорядкування проїзду вантажного автотранспорту до/з перевантажувальних терміналів морського порту Миколаїв, повідомляє прес-служба порту.

Захід відбувався за участю керівника Адміністрації морських портів України Райвіса Вецкаганса, Заступника Голови Миколаївської облдержадміністрації Гайдаржи В.В., Першого заступника Миколаївського міського Голови Криленка В.І., Голови адміністрації Заводського району міста Миколаєва Дмитрука В.М., керівництва адміністрації Миколаївського морського порту, філії «Дельта-лоцман» ДП «АМПУ», капітана Миколаївського морського порту, а також представників портових операторів, що здійснюють свою діяльність на території та акваторії порту.

Окрему увагу під час наради очільник адміністрації морських портів Райвіс Вецкаганс приділив обговоренню концепції Корпоративної стратегії ДП «АМПУ» до 2025 року, зазначивши, що проект Корпоративної стратегії передбачає перехід системи управління морськими портами України до моделі управління «порт-лендлорд» та корпоратизацію ДП «АМПУ». Така модель дозволить оперативніше та ефективніше приймати рішення щодо розвитку морських портів, реалізації інвестиційних проектів тощо.

Під час розгляду питання щодо необхідності впорядкування руху вантажівок, що слідують до морських терміналів, керівники Миколаївської області та міста Миколаїв у своїх виступах висловили думку, що останнім часом морегосподарський комплекс займає все більш значну роль в економіці й житті міста та області, відіграє важливу роль в їх розвитку. Для успішної діяльності порту та його подальшого розвитку необхідна плідна співпраця між органами влади та підприємствами, що здійснюють діяльність в межах морського порту Миколаїв.

Розглядаючи питання необхідності ремонту доріг, якими рухаються вантажівки у напрямку порту, заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Валентин Гайдаржи, перший заступник Миколаївського міського голови Володимир Криленко та Голова адміністрації Заводського району Віктор Дмитрук запропонували стивідорним компаніям долучитись до вирішення вищезазначеної проблеми. Учасники засідання погодились розглянути можливість співпраці з органами влади та створити робочу групу для вирішення питань із зазначеної проблематики, адже маршрути багатьох вантажівок, які їдуть до перевантажувальних терміналів, проходить вулицями Миколаєва.

Наступним, не менш важливим питанням, було прийняття нової редакції Обов’язкових постанов по морському порту Миколаїв. Обов’язкові постанови по морському порту – це так звані «установчі документи», єдині правила, яких мають дотримуватися всі компанії, що працюють в порту.

На засіданні всі учасники Ради порту обговорили зауваження та пропозиції, які необхідно внести у запропоновану до розгляду редакцію Обов’язкових постанов по морському порту «Миколаїв».

Також, в ході наради розглядалися й інші питання діяльності порту, які потребують подальшого обговорення та спільного вирішення.

На закінчення засідання в.о начальника адміністрації Миколаївського морського порту Михайло Мельніченко висловив присутнім слова подяки за плідну співпрацю та високі показники в роботі.