Французька компанія «Egis» продовжує роботу над ТЕО Бердянського порту

Міжнародні та українські експерти продовжують роботу над попереднім ТЕО Бердянського морського торговельного порту

Вже вдруге Бердянська філія ДП «АМПУ» зустрічає поважних гостей – представників французької інженерної компанії «Egis» та українських експертів транспортної галузі. Цього разу до міжнародного експерта Андре Мер’єна та помічника Владислава Троцького приєдналась експерт з питань охорони навколишнього середовища Оксана Сакаль.
Від філії в нараді взяли участь начальник Олександр Барчан, його заступник Валентина Менжинська, начальник сектору екологічної безпеки Антоніна Малюченко та інженер із стратегічного розвитку Юліан Носков. Державного стивідора «БМТП» представив очільник Олександр Трощенков разом із командою.
Окрім представників державних підприємств експерти поспілкувались і з приватними портовими операторами, зокрема, ТОВ «Аскет Шиппінг» і ТОВ «Амбар Експорт БВК» та начальником транспортного відділу Бердянської міської ради Іриною Удовиченко.
Цього разу окрему увагу приділили питанням логістики та екології. Обговорили також наявне портове обладнання, термінали, ємності для зберігання, парк вантажних колісних транспортних засобів, стан автомобільних доріг міста та інше.
Як зазначив Андре Мер’єн, експерти продовжують знайомитись із перспективами та потужностями морського порту Бердянськ і кожного окремого оператора. Перші, проміжні результати зможуть представити вже наприкінці грудня поточного року. Однак, представити обґрунтовану ефективну фінансову модель успішного функціонування Бердянського морського порту, яку передадуть в Міністерство інфраструктури, експерти планують не раніше квітня 2020-го.