Порт Скадовськ успішно обробив вантаж комплектуючих для Мирненської ВЕС

Загалом у порту прийнято і оброблено 8 суднозаходів (4 рейси Nordic, 2 – Oceanic, 1 – PEAK BERGEN, 1- BALTIC), які доставили до Скадовська 117 лопатей, кожна з яких має довжину 74метри та важить 17 тонн, а також інші комплектуючі для вітрогенераторів. Загальний вантажообіг при цьому склав 2,6 тис.тонн.

«Ми успішно впорались зі складним та новим для нас вантажем, усі судна оброблялись в стислі терміни. Сподіваємось, Скадовськ і надалі буде важливим транспортним вузлом транспортування обладнання для розвитку альтернативної енергетики на Херсонщині. Чекаємо на нові контракти!», – прокоментував подію начальник Скадовської філії ДП “Адміністрація морських портів України” Олександр Кугут.

Проект будівництва вітроелектростанції поблизу смт Мирне Каланчацького району Херсонської області реалізує компанія “Віндкрафт-Каланчак”. Мирненська ВЕС матиме  встановлену потужність 163 МВт та налічуватиме 39 вітротурбінVestas V150 потужністю 4,2 МВт кожна. Це перші вітряки такого типу в Україні.

Ця вітроелектростанція стане однією з найпотужніших в Україні та відіграватиме значну роль в енергозабезпеченні Каланчацького району Херсонщини, який раніше отримував електроенергію з розташованої в окупованому Криму підстанції «Титан».