Держгідрографія провела аерофотозйомку берегової лінії Київського водосховища

Державною установою «Держгідрографія» розпочато новий інноваційний етап експлуатації безпілотного авіаційного комплексу, спрямований у першу чергу на підвищення оперативності та ефективності виконання прямих завдань з розробки, актуалізації, видання та підтримки електронних і паперових навігаційних карт та посібників для плавання.

Таким чином установа започаткувала новий перспективний напрямок розвитку та використання сучасних технологій у галузі навігаційно-гідрографічного забезпечення судноплавства, гідрографії внутрішніх водних шляхів і забезпечення широкого спектра природничих наук сучасними й актуальними даними.

Наразі спеціалістами установи виконано роботи в районі 905 – 920 км суднового ходу Київського водосховища, загальним обсягом близько 44 км2 території вздовж берегової лінії.

Результати будуть використані для вдосконалення функції оперативного моніторингу, аналізу та картографування змін берегової лінії, спеціалізованих гідрологічних та гідроекологічних вишукуваннях, актуалізації картографічних продуктів за допомогою власних технічних і програмних засобів Держгідрографії.

Нагадаємо, нещодавно Держгідрографія придбала два безпілотні авіаційні комплекси, які підвищать оперативність та ефективність виконання завдань. Вони вже в роботі і якісно виконують поставлені завдання.  5 вересня, начальник Держгідрографії Олександр Щипцов та начальник ФДУ «Укрморкартографія» Олег Марченко взяли участь у практичній БПЛА конференції.