Влада РФ готова передати Україні захоплені кораблі, але вони поки не на плаву, – Полозов

Українська сторона очікує на передачу захоплених Росією у Керченській протоці в листопаді 2018 року кораблів.

За інформацією адвоката звільнених українських військових моряків Миколи Полозова, російська влада готова їх передати, однак цьому заважає технічний стан катерів, пише  Крим.Реалії.

“Досі Росія не виконала наказу Міжнародного трибуналу в частині повернення кораблів. Але, за моєю інформацією, в цій справі є зрушення, кораблі російська влада готова передати. Єдина проблема – це технічний стан самих кораблів. Тому зараз, за моєю інформацією, їх приводять до такого стану, щоб вони могли бути на плаву, і ми очікуємо, що до кінця року їх точно передадуть”, – повідомив Полозов.

Нагадаємо, рішення Міжнародного трибуналу з морського права у справі захоплених Росією українських моряків вважається невиконаним до тих пір, поки Росія не віддасть Україні військові кораблі.

“Згідно з рішенням, що було схвалено Міжнародним трибуналом з морського права, в цій справі Російська Федерація повинна беззаперечно віддати кораблі, а також їх екіпажі. І саме в такому порядку. Саме видача кораблів є основною вимогою трибуналу. Ми не розглядаємо питання прав людини, ми розглядаємо питання порушення судноплавства. Тому поки Російська Федерація не передасть Україні кораблі, то вона не виконала наказ, який встановив суд “, – зазначив Бабин.