Суднобудівний завод “Океан” підписав контракт з голландською судоходною компанією Eurobulk

Миколаївський суднобудівний завод “Океан” підписав контракт з голландською судоходною компанією Eurobulk на будівництво двох несамохідних суден довжиною 79м. Про це в інтерв’ю журналу “Суднобудування та ремонт” повідомив генеральний директор підприємства Віктор Трубач.

“Це практично повнокомплектні судна – замовник самостійно встановить тільки деякі системи електрообладнання. Закладка суден запланована на листопад, до березня 2020 року вони повинні бути виготовлені. В Нідерланди їх доставлять по маршруту Дунай-Майн-Рейн. Передача замовлень Eurobulk намічена в Роттердамі на квітень”, – зазначив він.

Ще один контракт передбачає модернізацію суховантажу класу річка-море по документації, розробленої в одеському Морському Інженерному Бюро. Завод виготоввить секцію-трюм з люковим закриттям довжиною понад 20 метрів. На реалізацію замовлення відведено 140 діб.

“Вже замовлено 1200 тонн української суднової сталі у компанії «Метінвест». Близько 300 тонн металу піде на модернізацію, решта – на баржі” – сказав Віктор Трубач.

Щодо подальшої програми діяльності підприємства, Віктор Трубач розповів, що на даний момент ведуться переговори щодо будівництва ще кількох несамохідних суден для замовників зі Скандинаві, а також йде пошук замовника на добудову двох суховантажів типу “Буг”, які сьогодні знаходяться на верфях в недобудованому стані.