АМПУ: Забезпечити безперешкодний в’їзд автотранспорту на територію Одеського морського порту має договір сервітуту з ТОВ «Євротермінал»

Адміністрація морськихпортів України розробила та направила на адресу ТОВ «Євротермінал» проект договору про встановлення сервітуту, який має вирішити проблему забезпечення безперешкодного в’їзду/виїзду (проїзду по території ТОВ «Євротермінал») великовантажного автотранспорту на/з територію Одеського морського порту.

«Необхідність такої угоди – це логічний крок, який забезпечить виконання рекомендацій Антимонопольного комітету України та доручення президента України Володимира Зеленського стосовно припинення порушень антимонопольного законодавства з боку ТОВ «Євротермінал». Усі перевізники, що прямують до або з Одеського морського порту та не користуються додатковими послугами приватної компанії, повинні мати право безперешкодного проїзду до терміналів та причалів порту та в зворотному напрямку», — зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Необхідність заключення цього договору зумовлена також тим, що Одеська міська рада поки ще не розглянулана сесії проект будівництва альтернативної дороги та в’їзду на територію Одеського морського порту, запропонований АМПУ. Водночас рішення міської влади про надання 6,6824 гектара для будівництва дороги за проектом ТОВ «ХАДЖИБЕЙ-2», не вирішує існуючої проблеми, оскільки ця дорога також проходитиме територією ТОВ «Євротермінал».