ПРРС «Вилкове» філії «Дельта-лоцман» відвідала німецька делегація

Днями пост регулювання руху суден (ПРРС) «Вилкове» філії «Дельта-лоцман» ДП «Адміністрація морських портів України» відвідала делегація німецького міста-побратима Вилкове Фуртванген на чолі з його бургомістром Йозефом Герднером. В складі делегації були фахівці з комунального господарства, комунікацій, енергетики та екології. Українську сторону представляли керівники Вилківської територіальної громади та Дунайського біосферного заповідника.

На ПРРС «Вилкове» гості з цікавістю ознайомилися з роботою лоцманів-операторів, а заступник начальника Одеського регіонального управління філії «Дельта-лоцман» Василь Прокопенко розповів про проект відновлення глибоководного судноплавного ходу «р.Дунай – Чорне море».

Під час дискусії були обговорені питання розвитку морегосподарського комплексу м.Вилкове, екологічні проблеми Дунайського регіону та можливе співробітництво з цих питань міст побратимів – Фуртванген та Вилкове.

Інтерес гостей зосередився на екологічних проблемах дельти Дунаю як загальноєвропейської природної цінності. Зі свого боку німецька сторона виявила готовність до надання вилковській громаді допомоги на європейському рівні задля вирішення низки екологічних питань.

Довідка.
Фуртванген – невелике альпійське містечко, розташоване на висоті 1150 км над рівнем моря у федеральній землі Баден-Вюртемберг. Саме звідти починається головний виток Дунаю. А через три тисячі кілометрів Дунай впадає в Чорне море трьома рукавами, головний з яких – Кілійський, закінчується саме біля містечка Вилкове.