АМПУ ініціює розгляд на найближчій сесії Одеської міськради надання землевідведення для альтернативного в’їзду в порт

Таке рішення було прийнято в п’ятницю, 6 вересня2019 р за підсумками чергового засідання робочої групи з розробки проекту альтернативного в’їзду в Одеський порт, створеної з ініціативи Адміністрації морських портів України при Одеській міській раді. Паралельно з цим для якнайшвидшого вирішення проблеми безперешкодного в’їзду автотранспорту в порт, АМПУ ініціює укладання договору сервітуту з ТОВ «Євротермінал».

«Протягом останніх двох місяців в рамках робочої групи ми детально проаналізували різні проекти будівництва альтернативної дороги, врахували всі вимоги фахівців міської ради. Зараз необхідно зробити наступний крок — прийняти рішення про виділення земельних ділянок для початку роботи над проектною документацією. Тому на найближчій сесії, 18 вересня, ми ініціюємо розгляд цього питання депутатами. Сподіваюся, що вони ухвалять позитивне рішення, адже від цього залежать умови життя городян і робота тисяч підприємств по всій Україні, перевалюють свої вантажі через Одеський порт »,— зазначив начальник Адміністрації Одеського порту Ігор Ткачук.

Паралельно з підготовкою проекту нової дороги АМПУ робить кроки, спрямовані на рішення існуючої проблеми із в’їздом в портна час, необхідний для будівництва. Фахівці Адміністрації розробили і найближчим часом направлять до ТОВ «Євротермінал» проект договору сервітуту. Документ передбачає надання безперешкодного в’їзду / виїзду (проїзду по території «Євротерміналу») автотранспорту, що прямує в / із Одеський порт.

Необхідність будівництва альтернативної дороги і в’їзду / виїзду в Одеський порт обумовлена відразу декількома факторами. Перш за все це дозволить розвантажити житлові квартали Одеси від вантажного автотранспорту, що доставляє вантажі в порт і в зворотному напрямку. Крім того, реалізація цього проекту ліквідує існуючі зараз порушення антимонопольного законодавства щодо забезпечення безперешкодного доступу в порт для автотранспорту, про що свідчить два рішення Антимонопольного комітету України щодо компанії «Євротермінал» і Одеської міської ради. Також ця проблема піднімалася в липні під час наради з питань розвитку морських портів на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським у Одесі.

DSC 0002

DSC 0008