Миколаїв хоче передати міські дороги АМПУ в обмін на ділянку під стоянку для вантажівок

2 вересня, представники адміністрації Миколаївського морського порту прийняли участь у засіданні постійної комісії Миколаївської міської ради з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, сфери послуг, підприємництва та захисту прав споживачів.
На порядку денному розглянули проект МФ ДП «АМПУ» «Улаштування накопичувальної стоянки під великовантажний автотранспорт».
Представники Миколаївської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» під час доповіді зазначили, що головною метою вищезазначеного проекту є забезпечення стабільної та безперебійної доставки вантажів автомобільним транспортом до підприємств морегосподарського комплексу м. Миколаєва. Окрім цього, планується організувати диспетчеризацію автонакопичувача з портовими терміналами, що дозволить істотно зменшити негативний вплив від руху вантажівок магістралями міста, усунути транспортні затори з вулиць міста та відстій великовантажного транспорту в невстановлених місцях, забезпечити безпеку дорожнього руху, а також створити належні санітарно-екологічні умови.
Улаштування автонакопичувача створить необхідні передумови для розвитку супутньої інфраструктури транспортно-логістичного хабу (технопарку), з необхідною залізничною, автомобільною, складською інфраструктурою та інженерними комунікаціями.
Після розгляду питання було прийнято рішення підтримати проект за умови опрацювання питання щодо передачі міських доріг, якими рухаються вантажівки до/з морських терміналів Миколаєва, у концесію чи на іншому праві користування ДП «АМПУ» та стивідорним компаніям, що здійснюють господарську діяльність в межах порту.