Порт “Ольвія” перевантажує вітроенергетичні установки для будівництва Мирненської ВЕС

Спеціалізований морський порт Ольвія приймає судна з Іспанії з частиною комплектуючих для вітроенергетичних установок, що мають бути доправлені в Україну в рамках великого контракту між датською компанією Vestas та ТОВ “Віндкрафт Україна” на поставку 39 вітротурбін V150 для будівництва Мирненської ВЕС.
Вантаж складається з гондол, хабів (з’єднувальні частини вітряка), поворотних механізмів, веж та електрогенераторів. Одна з найбільших частин має довжину 25,4 метри та вагу 85,4 тонни. 
Складові частини для всіх 39-ти вітрогенераторів доставляються в порт на 3-ох суднах. Перше судно «Sider Jasmine» було пришвартовано до причалу №5 СМП Ольвія 03 серпня. Воно доставило комплектуючі загальною вагою 2488 тонн.
8 серпня у Ольвії пришвартувалося друге судно – «ABB Lydia» з обладнанням вагою 4810 тонн. 
Невдовзі очікується підхід ще одного судна – «Vectis Pride», яке доставить останні 1575 тонн обладнання для вітроенергетичних установок майбутньої Мирненської ВЕС. 
Розвантаження такого вантажу потребує значної підготовки та особливої майстерності всіх працівників, які задіяні у вантажних операціях. Проте оператор – ДП “Стивідорна компанія “Ольвія” вже має солідний досвід роботи з вітряками.