Маріупольський порт відвідала представниця Всесвітньої мережі портових міст

В рамках робочого візиту Маріупольський порт відвідала представниця Всесвітньої мережі портових міст з питань комунікації та маркетингу Ермелін Делепув.
Під час зустрічі директор підприємства Александр Олейник ознайомив гостю з історією становлення підприємства та розповів про поточний стан справ.

Аби Ермелін Делепув змогла максимально зрозуміти чим зараз живе Маріупольський порт, Олександр Олійник провів їй екскурсію підприємством. Спочатку вони відвідали місце будівництва зернового кластеру. Директор детально пояснив етапи робот та наголосив, що після введення в експлуатацію терміналу, там можна буде одночасно зберігати понад 130 тисяч тон зерна і щорічно перевалювати до 2,5 мільйони тон вантажів.
– Основною причиною появи такого проекту стали бойові дії на Сході країни. Війна відрізала порт від традиційних вантажів – вугілля і руди. Зменшилася і кількість металопродукції. Тому для збереження оборотів і прибутку, ми вирішили залучати джерела альтернативного завантаження, – зазначив Олександр Олійник.
Побували і на вантажних районах. Особливу увагу приділили геліосистемі, завдяки якій на підприємстві значно економлять кошти на газопостачанні.
На завершення екскурсії, директор подякував гості за увагу: «Зараз для нас вкрай важлива підтримка та допомога іноземних колег. Ми сподіваємось і на подальшу співпрацю».
Продовжиться спілкування на Форумі «Майбутнє у моря», де буде створено асоціацію портових міст України.