Крилаті ракети “Нептун” зможуть знищувати російські військові кораблі будь-якого класу, а за необхідності – знести Керченський міст – Турчинов

Про це колишній секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив в інтерв’ю LB.

“Коли нависла загроза з боку Чорного і Азовського моря, виникла необхідність оперативно відпрацювати систему ефективного захисту. Для захисту з моря ми змогли швидко провести роботу щодо модернізації ракетних комплексів С-125. Але це локальне вирішення питання.

Комплексне вирішення цієї проблеми – мобільний комплекс крилатих ракет “Нептун”, створений також у понадстислі терміни. Наші крилаті ракети зможуть знищувати військові кораблі РФ будь-якого класу не тільки в Чорному й Азовському морі, а й у портах їхнього базування, а за необхідності, впродовж декількох хвилин знести міст, яким так хизується Росія.

Так вийшло, що в України на початок війни не було жодної крилатої ракети. Отримані в спадок від СРСР ми віддали росіянам, коли відмовлялися від ядерної зброї. Фактично з нуля було створено універсальний мобільний комплекс крилатих ракет. Виконано величезний обсяг роботи – роботи, яка робить нас сильними і змушує зважати на наші інтереси”, – розповів він.