Командувач ВМС України адмірал Ігор Воронченко побував у польовому таборі «Сі Бриз – 2019»

Напередодні відкриття міжнародних навчань «Сі Бриз – 2019» командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко побував у польовому таборі його учасників.
Разом з представниками штабу ВМС України і командуванням підрозділів, які візьмуть участь у навчаннях, він ознайомився з побутовими умовами морських піхотинців, організацією внутрішньої служби, перевірив готовність матеріально-технічної бази.
Командувач оглянув польовий табір, віддав необхідні розпорядження щодо підготовки техніки, штатного озброєння й тилового забезпечення морських піхотинців.
Тим часом в Одесу продовжують прибувати військово-транспортні літаки країн НАТО, що доставляють сюди особовий склад, техніку та необхідне обладнання. Американський літак C-130J Hercules та британський A400 Atlas уже доправили спорядження і перших учасників міжнародних навчань.
До речі, чотиримоторний турбогвинтовий A400 Atlas Королівських ВПС Великобританії привіз до України загін морського спецназу. З британськими водолазами із Special Boat Service прибуло спецобладнання, спорядження і провіант.
«Сі Бриз» – це щорічні багатонаціональні навчання, які проводять з 1997-го. Окрім України, їхнім організатором виступає і США