“Бердянський порт” напередодні скорочень вивчав досвід порта “Ольвія”

24-го червня відбулось чергове засідання комісії з реорганізації підприємства. Разом з представниками трудового колективу та начальниками відділів члени комісії обговорили варіанти перегляду існуючої структури порту.

Делегація ДП “БМТП” відвідала порт “Ольвія”, який за технічними характеристиками та номенклатурою опрацьовуваних вантажів має ряд спільних особливостей з Бердянським морським торговельним портом. За інформацією заступника директора з економіки Олександра Клименкова, з чисельністю в 657 чоловік в 2018-му в порту “Ольвія” було перевалено 2,1 млн.тонн вантажів, тоді як ДП “БМТП” з колективом в 925 чоловік (кількість працюючих на сьогодні) опрацював 900 тисяч тонн. Бердянські портовики переймали досвід колег, вивчали організацію і розподіл праці державного порту.

Заступники директора Олександр Клименков та Сергій Онуфрієнко, головний інженер Віталій Гуренко озвучили декілька варіантів реорганізації існуючих структурних підрозділів шляхом їх об’єднання або передачі ряду повноважень від однієї служби — іншій. Керівники підприємства, а також начальники відділів, які безпосередньо підпорядковуються директору порту, озвучили також своє бачення по доцільності зменшення кількості працівників у ввірених їм підрозділах.

Засідання тривало більше двох годин. Ряд пропозицій винесено на доопрацювання та обговорення серед зацікавлених сторін. В.о. директора Олександр Трощенков підкреслив, що  прийматись рішення буде після детального аналізу всіх пропозицій. Остаточну крапку поставить комісія шляхом голосування.

Більше того, керівник підприємства додав, що під час захисту фінансового плану ДП “БМТП” на 2020 рік, в міністерстві наголосили — рішення про реорганізацію має бути ухвалено виключно на місці. МІУ жодним чином не спонукає керівника та трудовий колектив проводите скорочення. Керівництво мініфраструктури порадило зважити реальну ситуацію на підприємстві, яка краще за всіх відома самим портовикам.