Власний флот АМПУ розпочав днопоглиблення біля причалів порту Чорноморськ

Роботи в Чорноморську розпочалися після закінчення днопоглиблення біля кордонів 12 причалівв Одеському порту. Досвід комплексного використання власного днопоглиблювального обладнання ДП «АМПУ» з різних філій для здійснення робіт у міжремонтний період виявився вдалим. Загалом в Одесі та Чорноморську буде проведено днопоглиблення біля 24 причалів.

Днями завершилося експлуатаційне днопоглиблення біля кордонів причалів морського порту Одеса. Глибини в прикордонній зоні 12-ти причалів доведенідо паспортних значень, обсяг робіт склав понад 11 тис. куб.м. Це дозволить компаніям «КТО», «Новолог», «Новотех-термінал»,«Бруклін-Київ», «Олімпекс Купе Інт.», «Металзюкрейн» ефективно використовувати технічні можливості причалів для перевалки вантажів.

Роботи виконувались на причалах №№ 2, 4, 9, 12, 13, 23, 37, 38, 44–47 за допомогою власного днопоглиблювального обладнання ДП «АМПУ»: плавкрану з грейфером ПК-4/63, грунтовідвізної шаланди «Кримська-9» та буксиру «Дунай».

14 червня за допомогою буксиру «Титан» грейферний плавкран ПК-4/63 (на фото) був перебазований з Одеси до морського порту Чорноморськ, де розпочалось днопоглиблення біля кордону причалів № 11 та № 12.

Загалом у Чорноморську планується виконати днопоглиблення біля 12 причалів (№№ 2, 5–6, 10-18). Їх використовують для перевалки вантажів такі компанії як «Рісоіл», «Трансбалктермінал», «Транс-Сервіс», ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» та інші. Загальний орієнтовний обсяг запланованих робіт складає і близько 13 тис. куб. м.

2019062101