АМПУ – 6 років!

Сьогодні Адміністрація морськихпортів України відзначає шосту річницю від дня заснування. За цей час новостворене державне підприємство, що об’єднує 13 морських портів у Чорному та Азовському морях, забезпечило впровадження реформи та подальший розвиток портової галузі.

Одним з головних завдань АМПУ є розвиток акваторій та інфраструктури морських портів України та сприяння ефективній роботі приватних та державних підприємств портової галузі.

За 6 років на ці цілі було спрямовано понад 6,5 млрд грн, які було інвестовано в проекти реконструкції та будівництва причалів та інших гідротехнічних споруд, а також проведення днопоглиблення в портах. Загальний обсяг днопоглиблювальних робіт вже склав понад 43 млн куб. м. Деякі з проєктів були реалізовані вперше за останні10–20 років.

Наприклад у минулому році вперше за 20 років було завершено реконструкцію підхідного каналу у порту Чорноморськ. Реалізований найбільший за останні11 років проєкт з експлуатаційного днопоглиблення у порту Ізмаїл. Продовжується капітальне днопоглиблення у порту Південний, яке дозволить зробити його одним з найглибших портів Чорноморського басейну.
Вкладаючи багатомільярдні інвестиції у розвиток портової інфраструктури, ДП «АМПУ» за 6 років також забезпечило надходження до державного бюджету понад 20 млрд грн.

Вітаємо всіх причетних до наших спільних досягнень і бажаємо ще більших успіхів та вдалих проєктів. Сильнішаємо разом!

6 rokiv 2 1000