«Держгідрографія» звітуватиме на сесії ІМО про загрози безпеці судноплавства в Чорному та Азовському морях у районі Кримського півострова

У Лондоні (Сполучене Королівство Великобританії та Північної Ірландії) з 5 червня проходить 101 сесія Комітету з безпеки на морі (КБН) Міжнародної морської організації (ІМО). Начальник Держгідрографії Олександр Щипцов та начальник міжнародного відділу Алла Мягкова беруть участь у роботі сесії у складі української делегації.

У рамках заходу представники ДУ «Держгідрографія» долучились до роботи редакційної групи з внесення змін до обов’язкових інструментів ІМО. Їхні напрацювання актуальні не тільки для Держгідрографії, а й для всієї морської галузі України. Також пріоритетним для установи питанням є ухвалення проекту резолюції КБН стосовно поправок до настанов з поширення інформації з безпеки на морі (MSI).

Найважливішим і найвідповідальнішим у роботі всієї української делегації є 23-й пункт порядку денного сесії, у межах якого буде представлено черговий звіт України про загрози безпеці судноплавства в Чорному та Азовському морях у районі Кримського півострова. Оскільки з березня 2014 року внаслідок незаконної анексії АР Крим та м. Севастополь Російською Федерацією немає можливості виконувати гідрографічні дослідження, тому глибини на зазначених акваторіях можуть відрізнятись від показаних на картах, що наражає на небезпеку моряків та судноплавство в цілому.

Нагадаємо, також наша делегація, яку очолює заступник начальника Держгідрографії Богдан Устименко, бере участь у 21 засіданні регіональної Гідрографічної комісії по Середземному та Чорному морях у Кадісі (Іспанія). Вимагатимемо від РФ припинити оверлеппінг українських карт та систем оповіщення НАВТЕКС.