МЗС України звернулося до дружніх держав з проханням тиснути на РФ у питанні українських моряків

Зовнішньополітичне відомство України звернулося до міністрів закордонних справ дружніх країн із проханням та вимогою тиснути на Російську Федерацію для виконання рішення Міжнародного трибуналу ООН щодо українських моряків, написав у Twitter очільник міністерства Павло Клімкін.

Глава МЗС написав у Twitter, що: “Сьогодні відправили звернення до всіх міністрів закордонних справ з країн наших друзів та партнерів з проханням і вимогою тиснути на РФ для виконання рішення Міжнародного Трибуналу у Гамбурзі”.

Дипломат також додав, що: “Маємо зробити все можливе політично і через національні морські адміністрації”.

Варто нагадати, що Міжнародний трибунал з морського права у німецькому місті Гамбург оприлюднив текст свого рішення щодо зобов’язання Росії звільнити українських моряків і повернути Україні захоплені судна. Оприлюднений документ з рішенням щодо застосування стосовно РФ тимчасових заходів у справі українських моряків нараховує 32 сторінки.

Сьогодні відправили звернення до всіх міністрів закордонних справ з країн наших друзів та партнерів з проханням і вимогою тиснути на РФ для виконання рішення Міжнародного Трибуналу у Гамбурзі. Маємо зробити все можливе політично і через національні морські адміністрації.