Розроблені Плани кооперації по пошуку і рятуванню морі на 2019 рік – МПРС

 Державний морський рятувально-координаційний центр казенного підприємства «Морська пошуково рятувальна служба», відповідно до Планів кооперації по пошуку і рятуванню, з травня по жовтень 2019 року буде здійснювати супроводження пасажирських суден «Принцеса Дніпра» та «Вікінг Сінеус». Так на борту суден були проведені спільні наради щодо застосування Планів у навігацію 2019 року.

 У травні 2019 року розпочато навігацію цих пасажирських суден на постійній лінії за маршрутом Київ – Херсон – Одеса – Фетешти (Румунія) – Одеса – Херсон – Київ.

 На кожному судні перебувають понад 200 іноземних туристів, представників Німеччини, Великобританії, Голландії, Швейцарії і навіть Ізраїлю.

 Згідно з Планом будуть відпрацьовані спільні тренування з метою підвищення стану готовності дій у небезпечних ситуаціях, включно до застосування пошуково-рятувальних сил та засобів у морському пошуково-рятувальному районі України.

 Плани кооперації по пошуку і рятуванню розроблені з метою виконання вимог міжнародної конвенції СОЛАС – 74/88 ( SOLAS 74/88 Chapter V Safety of navigation p.3 Regulation 7) та змісту Циркулярного листа MSC.Circ. 864 «Керівництво з підготовки планів кооперації пасажирських суден з службами пошуку і рятування» (Збірник № 11 резолюцій ІМО. Collection No.11 of IMO Resolutions).