Керівництво Держгідрографії взяло участь в Українському Портовому Форумі 2019

Начальник Держгідрографії Олександр Щипцов та його заступник Богдан Устименко 30 та 31 травня взяли участь в Ukrainian Ports Forum 2019 в Одесі. Крім того, керівництво установи долучилось до круглих столів з питань морської безпеки та впровадження інновацій у галузі.

В цьому році форум зібрав понад 350 учасників із 35 країн світу. Обговорювали широкий спектр актуальних для українських портів питань в експертному середовищі. Основними темами заходу були реформа галузі та спільні з ЄС проекти. Представники морської галузі, бізнесу та міжнародних організацій протягом двох днів обговорювали інвестиції та розвиток морських портів в Україні, транзитних та логістичних маршрутів, відпрацьовували подальші кроки розвитку інфраструктури та економіки держави.

У рамках програми Форуму відбувся круглий стіл з питань морської безпеки.

«Україна – морська транзитна держава. Саме Держгідрографія забезпечує безпеку судноплавства і представляє інтереси країни на міжнародному рівні. Ми проводимо науково-дослідні експедиції, регулярно підвищуємо кваліфікацію своїх співробітників, впроваджуємо сучасні методи навігації та, враховуючи фінансові можливості установи, постійно проводимо роботи з відновлення, ремонту та модернізації спеціальних суден», – зазначив начальник установи Олександр Щипцов.

У цілому захід пройшов на високому рівні