“Держгідрографія” оцінила шляхи вдосконалення навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки в районі острова Зміїний

У рамках функціонального аудиту діяльності філії «Одеський район Держгідрографії» 25 травня 2019 року Олександр Щипцов та керівники філії відвідали острів Зміїний. У ході перевірки було обговорено шляхи вдосконалення навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки в північно-західній частині Чорного моря.

На острові знаходиться цілий маяковий комплекс. Крім основного маяка, на його території діють Північний підхідний і Північний острівний створи та контрольно-коригуюча станція супутникової навігаційної системи GPS/ГЛОНАСС.

«Відвідування острову Зміїний дозволило оцінити технічний стан комплексу навігаційних засобів, виявити проблеми та обговорити шляхи їх усунення. Особливу увагу було приділено електропостачанню маякової апаратури, оскільки вона працює завдяки автономній системі енергоживлення на сонячних батареях», – зазначив начальник Держгідрографії Олександр Щипцов.

Крім того, під час робочого візиту до Одеської області начальник установи звернув увагу на стан ЗНО на річці Дунай, де у квітні 2019 року розпочались наукові дослідження у рамках спільних експедицій з Науковим гідрофізичним центром НАН України. У липні цього року учасники чергової експедиції працюватимуть на гідрологічному полігоні «Північний» від порту Чорноморськ до Тендрівської затоки та гідрологічному полігоні «Південний» від порту Одеса до підходів до р. Дунай.