Держгідрографія проводить функціональний аудит діяльності філій Одеського та Миколаївського регіонів

Начальник державної установи «Держгідрографія» Олександр Щипцов проводить функціональний аудит діяльності філій установи в морському регіоні України. Мета аудиту – забезпечення роботи засобів навігаційного обладнання (ЗНО) відповідно до вимог Правила 13 Глави V Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі (СОЛАС) у зоні відповідальності України.

Увага керівника Держгідрографії приділена двом філіям установи, а саме: «Одеський район Держгідрографії» та «Миколаївський район Держгідрографії». Об’єктами аудиту визначено Очаківську та Миколаївську групи ЗНО і Херсонську дільницю установи на Миколаївщині, а також Южну, Одеську, Білгород-Дністровську групи ЗНО в однойменних морських портах Одещини. У рамках аудиту планується відвідати стаціонарні об’єкти навігаційно-гідрографічного забезпечення (маяки, створні знаки), звернути увагу на оперативність реагування персоналу на відмови ЗНО.

«Перевірка є першою в цьому році. Її метою є аналіз стабільності та надійності роботи ЗНО в зонах відповідальності філій, поточна оцінка стану виконання річного плану навігаційно-гідрографічного забезпечення та фінансового плану установи на 2019 рік. Не менш важливою є оцінка технічного стану та експлуатаційної готовності спеціалізованих гідрографічних і лоцмейстерських суден, своєчасності й достатності матеріально-технічного забезпечення підрозділів та ефективності управління філіями Держгідрографії», – зазначає начальник Держгідрографії Олександр Щипцов. Під час відвідування старовинного маяка на острові Джарилгач з керівництвом філії «Миколаївський район Держгідрографії» було обговорено шляхи відновлення цієї історичної споруди.

За результатами вивчення проблемних питань на місцях будуть розроблені пропозиції щодо подальшого розвитку і вдосконалення системи навігаційно-гідрографічного забезпечення на морях України.