Порошенко навмисно направив кораблі через Керченську протоку – Портнов

Андрій Портнов звинуватив Петра Порошенка у навмисних діях, що мали призвести до прогнозованих дій російських військових під час напруженої ситуації` та спричинення втрат ВМС ЗС України під час проходження Керченської протики у грудні 2018 року.

Відповідну заяву Портнов направив до Державного бюро розслідувань.

Внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, зокрема, передбачені ст.ст. 109, 111, 11261 КК України, ймовірно вчинені Петром Олексійовичем Порошенком та іншими особами під час вчинення дій, пов’язаних зі здійснення переходу корабельною групою ВМС ЗС України з Чорного до Азовського моря.

“За наявною інформацією вищевикладені події стали наслідком спланованих та протиправних дій особи, яка на той час обіймала посаду Президента України та була Верховним Головнокомандуючим Збройних Сил
України. Так, П.О.Порошенко, діючи умисно, у складі організованої групи осіб, володіючи всією повнотою інформації про напружену ситуацію у Керченській протоці і високу вірогідність агресивних дій збройних сил Російської Федерації, повністю розуміючи ризики своїх дій у вигляді загрози життю, здоров’ю та свободі українських військовослужбовців, пошкодження та втрати військової техніки і зброї, наказав (або узгодив наказ) здійснити перехід корабельної групи ВМС ЗС Украіни з Чорного моря до Азовського моря через Керченську протоку, яка знаходилася під повним контролем значно та очевидно переважаючих сил ВМФ Російської Федерації.

Як вбачається, дані дії П.О.Порошенка були спрямовані на умисне здійснення провокації агресивних та прогнозованих дій російських військових під час напруженої ситуації` та спричинення втрат ВМС ЗС
України.”

На думку Потнова, Петро Порошенко вчинив ці дії з метою введення воєнного стану для зриву чергових виборів Президента.

[ngg src=”galleries” ids=”61″ display=”basic_thumbnail”]