«Техморгідрострой Миколаїв» доведеться виплатити штраф 38,2 млн за рішенням Антимонопольного комітету

Верховний суд залишив без задоволення скаргу компанії «Техморгідрострой Миколаїв» на рішення судів перших двох інстанцій про відмову в позові до Антимонопольного комітету України про скасування штрафу та рішення про порушення законодавства.

Таке рішення 23 квітня прийняла колегія суддів Касаційного господарського суду.

Як відомо, 2 листопада 2017 року АМКУ оштрафував фірму «Техморгідрострой Миколаїв» на 38,21 мільйона гривень і визнав, що компанія зробила порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції». У зв’язку з цим фірма подала позов до комітету, в якому просила скасувати це рішення АМКУ. Однак Господарський суд Києва відмовив у позові повністю, а Північний апеляційний госпсуд залишив це рішення в силі.

Після чого компанія «Техморгідрострой Миколаїв» подала касаційної скарги на ці рішення, але Верховний суд залишив її без задоволення. Судді встановили, що фірма причетна до спотворення результатів торгів через узгодження поведінки конкурсантами, факти чого викладені в рішенні АМКУ, а в касаційної скарги ці доводи не спростовані.