Комісія з реорганізації Бердянського порту розпочала роботу

15-го травня відбулось перше засідання комісії з реорганізації ДП “Бердянський морський торговельний порт”. Повідомляє http://portinfo.com.ua

До складу комісії увійшли заступники директора, голова профспілкового комітету, керівники ряду підрозділів. На перше установче засідання були запрошені представники трудового колективу. Основна задача комісіъ – визначити варіанти, як можна зменшити збитки підприємства враховуючи існуючі показники вантажопереробки.

В якості прикладу досвіду організації роботи в інших портах, взято Херсонський порт та СК “Ольвія”. Ці два підприємства мають схожу з ДП “БМТП” номенклатуру вантажів та спільні риси господарського комплексу. Саме тому спеціалісти ДП “Бердянський морський торговельний порт” аналізують існуючі структури та організацію роботи на цих підприємствах, де з меншою кількістю співробітників опрацьовується більші обсяги ватажу.

Сьогодні перед нами не стоїть завдання провести тотальне скорочення. Поки що ми аналізуємо варіанти і обговорюємо наші перспективи. Ми маємо проаналізувати досвід наших колег і запровадити їх найкращі напрацювання. Своє рішення має винести комісія — якщо колектив скаже, що скорочення не потрібне — думка колективу одозначно буде враховуватись. Але, ми маємо усвідомлювати, що в існуючому економічному становищі ми дуже швидко вичерпаємо наші резервні кошти і тоді в нас не залишиться навіть шансу для маневру. – заявив керівник підприємства Олександр Трощенков.

За результатами установчого засідання, вирішено сформувати делегацію для відрядження до СК “Ольвія”, де ретельно проаналізувати структуру підприємства. Дату наступного засідання не визначено. Комісія збереться після опрацювання результатів відрядження та напрацювання конкретних варіантів шляхів реорганізації.

Нагадаємо, “Бердянський морський торговельний порт” несе збитки – 19,7 млн.грн в першому кварталі 2019 року.