Представники Берегової охорони США оцінили систему морської безпеки порту «Южний»

14 травня в рамках проведення щорічної оцінки впровадження вимог Міжнародного кодексу з охорони суден та портових засобів (Кодекс ISPS), морський порт «Южний» в черговий раз відвідали представники Міжнародної Програми з безпеки портів Берегової охорони США.

Гостей зустрічали начальник адміністрації морського порту «Южний», фахівці з морської безпеки центрального апарату ДП «АМПУ», офіцери служб морської безпеки адміністрації порту та представники ДП «МТП «Южний».

Під час зустрічі сторони обговорили загальні питання функціонування підприємств, що здійснюють свою діяльність в акваторії порту, та відповідність діючої системи безпеки в порту «Южний» вимогам Міжнародного кодексу з охорони суден і портових засобів (Кодекс ISPS) з урахуванням пропозицій, наданих представниками Берегової охорони у минулорічному візиті.

Офіцер зв’язку Міжнародної Програми лейтенант-командер Джордж Котрелл відзначив, що адміністрацією морського порту «Южний» докладено чимало зусиль для створення та підтримання на високому рівні ефективної системи морської безпеки на території та в акваторії порту.

«Дуже приємно усвідомлювати, что тут розуміють всю важливість безпеки та цінують, а головне — враховують наші рекомендації», — також зазначив Котрелл.

У другій частині зустрічі гості із США відвідали портові засоби адміністрації морського порту «Южний» і ДП «МТП «Южний» та здійснили оглядову екскурсію акваторією порту «Южний».