Під час Ukrainian Ports Forum 2019 відбудуться заходи для інвесторів по пілотним проектам концесії держстивідорів у морських портах України

31 травня в Одесі відбудеться круглий стіл, під час якого інвестори та представники бізнесу, що зацікавлені в участі у пілотних проектах концесії держстивідорів у портах Ольвія та Херсон, матимуть можливість отримати актуальну інформацію та відповіді на свої запитання від консультантів та залучених сторін проектів. Також в рамках форуму буде проведена серія індивідуальних зустрічей і консультацій з представниками інвесторів.

В рамках круглого столу «Пілотні проекти державно-приватного партнерства в морських портах України» представники АМПУ, IFC, ЄБРР, офісу «PPP SPILNO», WorldBank та EuropeanInvestmentBankобговорять важливі моменти проведення конкурсів концесії та умови участі в них зацікавлених інвесторів. Надання інвесторам актуальної інформації щодо проектів концесії безпосередньо від розробників проектів сприятиме забезпеченню максимальної прозорості проведення конкурсів та залученню до їх проведення максимальної кількості учасників.

«Я переконаний, що напередодні оголошення перших концесійних конкурсів, важливо ще раз детально обговорити з потенційними інвесторами та представниками галузі пілотні проекти та майбутні плани концесії в морських портах України, – говорить Олег Кудашов, старший спеціаліст з інвестицій Міжнародної фінансової корпорації (IFC). – Важливо проаналізувати нормативну базу у сфері регулювання ДПП, а також детально зупинитися на практичних питаннях концесійних тендерів, які можуть виникнути у зацікавлених сторін».

«З нашого боку, ми бачимо готовність Уряду України, зокрема, Міністерства інфраструктури, та Адміністрації морських портів Українидо конструктивного діалогу з бізнесом щодо знаходження оптимальної моделі концесії на основі балансу інтересів всіх стейкхолдерів, тому запрошуємо зацікавлених інвесторів до відкритої дискусії» — додає Марк Магалецький, керівник сектору інфраструктури в Україні Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (EBRD).

Круглий стіл відбудеться 31 травня2019 рокув готелі Бристоль, м. Одеса в рамках проведення однієї з найбільш визначних подій морської галузі України — UkrainianPortsForum 2019, що відбудеться в Одесі. Організаторами форуму виступають ДП «Адміністрація морськихпортів України» та Центр транспортних стратегій.

2019042211