Моніторинг стану річкових шляхів буде систематично розглядатись на логістичному штабі, – заступник Міністра аграрної політики

10 травня у Мінагрополітики відбулося чергове засідання міжвідомчого штабу з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової.

Участь у штабі взяли представники Мінагрополітики, Міністерства інфраструктури України, Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту, АТ «Укрзалізниця», Генерального штабу Збройних Сил України, Американської торговельної палати в Україні, підприємств АПК, профільних об’єднань, а також у скайп-режимі представники ДП «Адміністрація морських портів України».

«Транспортування сільгосппродукції річковим шляхом стає все більш затребуваним серед операторів ринку. Тому сільгоспвиробниками було порушено питання щодо стану судноплавних гідротехнічних споруд на річці Дніпро, зокрема, йдеться про стан шлюзів та днопоглиблювальні роботи. На сьогодні Мінінфраструктури та іншими зацікавленими відомствами ведеться плідна оперативна робота з вирішення цього питання», – зазначила заступник Міністра Олена Ковальова.

Вона додала, що питання про стан судноплавних гідротехнічних споруд (шлюзів) на річці Дніпро буде включено до систематичного моніторингу та обговорення на засіданнях логістичного штабу.