Асоціація морських капітанів Одеси відсвяткувала 30 років з дня заснування (ФОТО)

24 квітня Асоціація морських капітанів Одессы (АМКО)  збирала своїх членів на урочисту зустріч.

Серед ішного обговорювалась участь у  міжнародній Федерації Ассоціацій Морских Капітанів (IFSMA). 

Розпочато роботи по встановленню пам’ятника капітану далекого плавання на морвокзалі. – Повідомив капітан Андрій Науменко. – Розпочат збір коштів на пам’ятник. Також ми приймаемо участь у відновленні морського музея. 

Члени асоціації ділились спогадами про те, що було зроблено за ці 30 років, пригадували засновника Асоціації Кіма Голубенко та інших.

Від імени Правління Ассоціації капітан Міихайло Решетняк вручив присутнім членам АМКО  почесні дипломи та значки. Також на торжестві було нагороджено газету «Моряки України», колектив якої постійно висвітлює діяльність морських капітанів Одеси.

Президент Асоціації Станіслав Незавітін вручив члену правління АМКО Тетяні Олійник значок капітана далекого плавання. З її численних заслуг хочеться відзначити те, щозавдяки їй з Туреччини з-під арешту визволено український теплохід «Татарбунари». Після річкового училища 7 років поступала в Морську академію, працюючи на судах, і стала капітаном, пройшовши через терни морського шляху. І зараз допомагає штурманам-жінкам знайти себе на ринку морської праці.

Про завдання Асоціації розповів член Правління АМКО Андрій Бойко, директор тренінгового центру компанії «Anglo-Eastern Ukraine».

– В основі є базові цінності. І Асоціація ставить завдання зберегти дух офіцера, шляхетного, щедрого, вдячного; почуття гідності, товариства. У цьому прописана сама суть ідеології спільноти. Будь-яка професія має свою історію. Асоціація є носієм цієї історії. Ми популяризуємо нашу професію серед молоді. Коли молода людина захоплюється професією, вона досягає великих цілей. Сьогодні роль капітана дещо змінилася. Раніше капітан був представником держави, що накладало особливу відповідальність на якість нашої роботи. Сьогодні додалося ще те, що потрібно бути досить гнучкими в умовах ринку і вміти захищати інтереси своєї компанії і самостійно вирішувати питання в морі. Ми тренуємо нове покоління і намагаємося дати правильне бачення цієї професії. 

За матеріалами Інни Іщук, Анатолія Венгрука, газета “Моряки України”

[ngg src=”galleries” ids=”58″ display=”basic_thumbnail”]