В АМПУ відзначили День охорони праці

28 квітня в Україні щороку відзначають День охорони праці. Цьогоріч за ініціативою Міжнародної організації праці до Всесвітнього дня охорони праці заходи пройшли під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

У ДП «АМПУ» з метою належного проведення свята було створено оргкомітет та затверджено План заходів до Дня охорони праці.

У філіях підприємства проведені тематичні наради, круглі столи, збори за участюпредставників обласних Головних управлінь Держпраці, представників Фонду соціального страхування, профспілок. Проведенні цільові перевірки безпечного ведення робіт, стану забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям, засобами індивідуального захисту, конкурси «Охорона праці очима дітей», нагородження кращих працівників і спеціалістів з нагоди Дня охорони праці.

Так, у порту «Южний» відбувся круглий стіл на тему «Практичні аспекти організації управління охороною праці в морських портах».В роботі «круглого столу» взяли участь та виступили начальник Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці в Одеській області Миронюк Ю. М., начальник відділу нагляду на транспорті та зв’язку Прус І.А., начальник Южненського міського відділення Фонду соціального страхування України Паладій Л.М., помічник Голови профспілки працівників морського транспорту Микитюк Л. В., керівники служб охорони праці філій ДП «АМПУ», посадові особи ДП «МТП «Южний». Також у Южненській філії АМПУ оформлені кутки та стенди на тему «Безпечне та здорове майбутнє праці», здійснені цільові перевірки стану охорони праці, проведені консультаційні бесіди з питань підвищення рівня культури охорони праці з працівниками філії, відбувся конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

Подібний конкурс дитячого малюнка пройшов і у Маріупольській філії ДП «АМПУ». Переможці отримали пам’ятні грамоти та грошові винагороди, а решта конкурсантів, були нагороджені заохочувальними призами. Також у філії в рамках акції «Дерева пам’яті», яка проводиться в пам’ять про постраждалих на виробництвів Україні, цьогоріч висадили липи.

У Одеській філії ДП «АМПУ» відбувся семінар-нарада з керівниками підрозділів та головами профспілок за участю представників ГУ Держпраці в Одеській області та Фонду соціального страхування. Також у підрозділах філії проведені навчання щодо надання долікарської допомоги та продемонстровані відеоматеріали з питань охорони праці.

У Іллічівській філії ДП «АМПУ»з нагоди Всесвітнього дня охорони праці та 100-річчя Міжнародної організації праці відбулась нарада за участюпредставників портових операторів, на якій підвели підсумки роботи та визначили підрозділи, які найбільш активно ведуть працеохоронну діяльність. Крім того, у підрозділах пройшли цільові перевірки. Особливу увагу приділили періодичності і порядку проведення експлуатаційних випробувань всіх засобів захисту, ретельно розглядалися умови їх зберігання, а також обов’язкова наявність і ведення журналів обліку всіх засобів захисту.

У Миколаївській філії ДП «АМПУ» до Дня охорони праці пройшла нарада за участюпредставників портових операторів, першого заступника начальника управління Держпраці у Миколаївській області Скуратовської Я.О., начальника Миколаївського міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Миколаївській області Ганношина Ю. М., головного експерта відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Миколаївській області Передельського В. М., голови Обʼєднаної профспілки працівників адміністрації Миколаївського морського порту Гайчова С. В. Також у філії було проведено конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», організовано низку тематичних лекцій та тренінгів для працівниківу підрозділах адміністрації. Продемонстровано декілька відеофільмів про порушення правил безпеки праці під час виконання робіт, а саме робіт на висоті, з електроінструментами, на будівництві,в електроустановках,а також надання першої долікарської допомоги.

Заходи з нагоди Дня охорони праці проведені у всіх філіях ДП «АМПУ». 15 травня2019 року оргкомітет з підготовки та проведення Дня охорони праці ДП «АМПУ» підведе підсумки своєї роботи.

2019050311

2019050312

2019050313

2019050314

2019050315