В Одесі відбулась заключна конференція з планування українсько-американського навчання «Сі Бриз-2019»

В Одесі відбулась заключна конференція з планування українсько-американського навчання «Сі Бриз-2019». В останній день конференції було підбито підсумки чотириденної роботи з остаточного узгодження плану проведення  міжнародного навчання «Сі Бриз-2019», а також маневрів, формату участі країн-учасниць, рекогносцировки місць проведення, складу та чисельності  багатонаціонального штабу, в який входитимуть представники кожної країни-учасниці. Зокрема, за попередніми домовленостями в цьогорічному навчанні візьмуть участь 17 держав-членів НАТО.

Навчання традиційно будуть передбачати виконання завдань за стандартами НАТО на морі, на суші, в повітрі та під водою. Крім того, заплановані артилерійські стрільби і низка вправ, суть яких не розголошується, бо залишається актуальним режим «вільної гри», в якому раптові завдання надходитимуть від багатонаціонального штабу навчань.

По завершенні конференції командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України адмірал Ігор Воронченко подякував учасникам за проведену роботу і висловив сподівання, що цьогорічні міжнародні навчання, як завжди, пройдуть на високому рівні.

Нагадаємо, що міжнародні навчання «Сі Бриз-2019» пройдуть на початку липня 2019 року.