В Херсонській філії ДП «АМПУ» відбулося громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

В Херсонській філії ДП «АМПУ» відбулося громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля (ОВД) виконання експлуатаційного днопоглиблення акваторії порту.
У заході взяли участь представники Міністерства екології та природних ресурсів України, проектної організації ТОВ «Екоресурс», фахівці ХФ ДП «АМПУ» на чолі з начальником філії В. Гаращенко.
«Херсонська філія АМПУ завжди працює відкрито, здійснює свою діяльність та виконує свої функції виключно в правовому полі, тому проведення даного заходу відповідає вимогам Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та відповідних постанов КМУ» – так прокоментував дану подію Володимир Гаращенко.
Нагадаємо, що ТОВ «Екоресурс» за результатами відкритих торгів було визначено виконавцем оцінки впливу на довкілля при здійсненні дампінгу ґрунту з використанням діючого морського підвідного відвалу (локальна точка 26, район 911) при виконанні експлуатаційного днопоглиблення акваторії Херсонської філії ДП «АМПУ».
За результатами обговорення планованої діяльності, яка зазначена в звіті за реєстраційним №201811132147 згідно Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля, уповноваженим центральним органом, в особі Міністерства екології та природних ресурсів України, буде наданий Висновок з ОВД планованої діяльності.