Екіпажі патрульних катерів класу “Айленд” проходять інтенсивну підготовку на базі Інституту ВМС 

На базі Інституту ВМС Національного університету “Одеська морська академія” та Військової академії (м. Одеса) для військовослужбовців зі складу екіпажів двох патрульних катерів класу “Айленд” проводяться курси з поглибленого вивчення англійської мови.

Про це інформує прес-служба  Міністерства оборони.

“Навчальний лінгафонний кабінет обладнано спеціальним ПЗ для якіснішого засвоєння навчального матеріалу. Курс з поглибленого вивчення англійської мови проводиться за стандартами НАТО. По його закінченні моряки мають отримати сертифікати рівня володіння англійською мовою СМР 2”, — зазначив начальник курсів іноземних мов Інституту ВМС Національного університету “Одеська морська академія” капітан 2 рангу Володимир Друзь.

За словами командира одного з патрульних катерів класу “Айленд” старшого лейтенанта Даміра Ауліна, крім вивчення іноземної мови, особовий склад проходив посилену підготовку на базі Навчального центру ВМС ЗС України, що в Миколаєві.

“Взимку для екіпажів здійснювалась штурманська підготовка, підготовка в питаннях з боротьби за живучість та вивчення матеріальної частини катерів класу “Айленд”. Ми тренувались на сучасних навчально-тренажерних комплексах. Для прикладу, на тренажері “Ходовий місток” моряки в режимі реального часу вдосконалювали елементи тактичного маневрування та штурманського прокладання курсу корабля в морі”, ‒ розповів Аулін.

Як передбачається, після завершення мовної підготовки в Одесі, військові моряки вирушать для проведення подальшої підготовки в м. Балтимор (США), де за паном відбуватиметься теоретична та практична підготовка екіпажів і фактичні виходи в море безпосередньо на борту катерів класу “Айленд”.

Катери передаються на безоплатній основі. Вони базуватимуться в Одесі.