Асоціація портів України «Укрпорт» провела засідання з проблем днопоглиблювальних робіт

5 квітня 2019 року на базі ДП «Морський торговельний порт «Южний» пройшло засідання Комітету Асоціації портів України «Укрпорт» «По взаємодії з суміжними видами транспорту, галузями промисловості, державними і громадськими організаціями».

На засіданні були розглянуті наступні питання:

1. Про негайне поновлення днопоглиблювальних робіт в Маріупольському та Бердянському та інших портах, доведення глибин до паспортних значень.

2. Про проблеми гострої нестачі магістральних тепловозів, рухомого складу, що призводить до зриву поставок вантажів у порти, зниження інтенсивності вантажно-розвантажувальних робіт, великих економічних втрат.

3. Про сприяння отримання дозволу від ПАТ “Укрзалізниця” і укладення договорів з регіональними філіями про частковий кузовний ремонт піввагонів, пошкоджених в портах.

Заседання провели голова комітету «З взаємодії з суміжними видами транспорту, галузями промисловості, державними і громадськими організаціями» в.о. директора державної стивідорної компанії «Морський торговельний порт «Южний», Анатолій Яблунівський та Генеральний директор Асоціації портів України, почесний працівник морського і річкового транспорту, почесний працівник транспорту України, доцент ОНМУ Віктор Ільїн.