В січні-березні на флот ПрАТ “УДП” було відвантажено 725 тис. тонн вантажів

У службі експлуатації флоту ПрАТ «УДП» підвели підсумки першого кварталу поточного року.

За інформацією в.о. начальника СЕФ Сергія Бакало, за оперативними даними в січні-березні на флот компанії було відвантажено 725 тис. тонн вантажів, що на 100 тис. тонн більше запланованих. У березні на флот пароплавства відвантажено 300 тис. тонн вантажів. План на квітень сформований на рівні 200 тис. тонн вантажів. В середньому на лінії працює 20 караванів, на цьому тижні з базового порту заплановано 5-6 відходів.
По ходу вгору по Дунаю сформована достатня вантажна база. У зворотному напрямку спостерігається зниження обсягу перевезень зернових вантажів. Це пов’язано з тим, що ціни внутрішнього ринку Євросоюзу на зернові врожаю 2018 року, значно вище експортних. Така ситуація може тривати до нового врожаю, прогнози на який вселяють оптимізм, принаймні, цьому сприяли високі опади взимку і навесні.
В даний час служба експлуатації флоту проводить роботу по отфрахтованню понтонів типу ПДМ-10 і ТМИ-4.
Як зазначив голова Правління ПрАТ «УДП» Дмитро Чалий, зараз є всі умови для успішної роботи – достатня вантажна база в експортному напрямку, сприятливі навігаційні умови, наявність відремонтованого самохідного і несамохідного флоту, що вселяє впевненість у досягненні хороших результатів у першому півріччі.